OM KENNEL HVIRVELVINDEN

Hvirvelvinden står for samvittighedsfuldt og hjertevarmt opdræt af den afrikanske løvehund – Rhodesian Ridgeback.

HISTORIE

Kennel Hvirvelvinden er dedikeret til bevarelse og fremme af racen Rhodesian Ridgeback. Hvirvelvinden blev officielt grundlagt som kennel i DKK-regi i 2020, men formedes som idé tilbage i 2017.

Ridgebacks har været en bærende del af mit liv siden 2010 og en del af planerne siden engang i 90’erne. Det her er på alle måder historien om en stor og livsforandrende interesse samt ikke mindst en stor drøm, der endelig er gået i opfyldelse i form af en kennel.

Her på siden kan du læse mere om kennelen og mine hunde, samt om racen Rhodesian Ridgeback specifikt og ikke mindst hundehold generelt i Vidensbanken.

TILLADELSER OG UDDANNELSE

Hvirvelvinden er et officielt DKK- og FCI-godkendt kennelmærke [dokumentation]. FCI står for “Fédération Cynologique Internationale” også kaldet World Canine Organisation. Du kan læse mere om FCI i linket HER.

Før man overhovedet kan søge om et kennelmærke, skal man have taget og bestået (jeg tog uddannelsen under en nedlukning, hvor det var et onlinekursus, der indeholdt en eksamination til sidst) Dansk Kennel Klubs opdrætteruddannelse, hvorefter man kan kalde sig DKK-uddannet opdrætter. Det har jeg (Dea) selvfølgelig også [dokumentation].

Du kan læse mere om DKK (Dansk Kennel Klub) HER og mere om, hvad det vil sige at være DKK-uddannet opdrætter HER

Rhodesian Ridgeback Klubben Danmark RRK
Medlem af RRK
Hvirvelvinden Rhodesian Ridgeback er medlem af dansk kennel klub DKK
Medlem af DKK
DKK-uddannet opdrætter
Hvirvelvinden er et FCI-godkendt kennelmærke
FCI-godkendt kennelmærke

HVIRVELVINDENS AVLSMÅL

KARAKTERISTIKA

Målet er, at avle smukke og kraftfulde hunde med hjerne og hjerteAmbitioner om gennemgående sundhed og prima temperament er nærmest en selvfølge!

Du kan læse om Hvirvelvindens indsats for at holde racen sund og stærk under Sundhed. Planen og håbet er selvfølgelig – til hver en tid – at avle mental og fysisk raske hunde. 

Mht. temperament / hundens sind går jeg målrettet efter racebeskrivelsen. Den kan du læse mere om på RRKs hjemmeside HER eller under vores egen introduktion til racen HER på siden om kennel Hvirvelvinden.

I korte træk: en kærlig og nysgerrig hund med masser af saft og kraft i kombination med både ynde og fart. Hunde fra Hvirvelvinden skal være vagtsomme, men venlige og fornuftige. De skal have jagtinstinkt, men skal kunne lære selvbeherskelse. De skal kunne veksle ubesværet mellem at være legesyge og aktive og at være rolige og milde – alt efter situationen. Reserverede over for fremmede, men kærlige familiehunde.

ANSVAR OG ETIK

Man kan læse en masse om at være en “responsible breeder” på nettet, og her ses konceptet som et modsvar til “bare” at avle et kuld hvalpe, fordi man kan. Her går vi målrettet efter ansvarsbevidst avl.

Som skrevet ovenfor, er Hvirvelvinden DKK-uddannet og -eksamineret samt godkendt af FCI. Det giver dig som hvalpekøber en vis garanti, eftersom jeg står til regnskab for de regler, der findes på området.

Udover at jeg udelukkende avler på genetisk sunde hunde og følges nært af dyrlæger under hele processen, så går jeg heller ikke på kompromis med en meget vigtig komponent af avl, nemlig “match-making“. Kort sagt er det kunsten at sørge for, at avlsdyr matcher på både temperament og udseende – ud over sundhed, selvfølgelig.

Selvom Hvirvelvinden er en forholdsvis nystartet kennel, har jeg og min familie over 20 års erfaring med avlsarbejde, blot i hesteverdenen. Her på gården bor også vores avlsheste, som indgår i avlsprogrammet for Engholm Islandske Heste.

Hvalpeskruk? Læs mere om Hvirvelvindens eventuelle hvalpeplaner under Hvalpe!

HVEM SIDDER DÉR BAG SKÆRMEN?

Dea Vemming, indehaver, Kennel Hvirvelvinden Rhodesian Ridgeback

Hej derude!

Velkommen til Hvirvelvinden Rhodesian Ridgeback! Mit navn er Dea, jeg er 40 år gammel, og det er mig, der har grundlagt kennel Hvirvelvinden.

Grunden til, at jeg sidder her i dag og er i godt humør, selvom jeg er kronisk smertepatient, har fire stærke poter og et hjerte af det pureste guld. Han hedder Hannibal, og han var min første Rhodesian Ridgeback. Det er ham, der sidder sammen med mig på billedet. Han bar mig igennem en svær tid i mit liv efter en rygmarvsoperation, hvor jeg mistede førligheden. Den fik jeg heldigvis tilbage!

Siden er Nubia kommet til, og sikke en fest, vi har haft! Hun er en lille hvirvelvind, et festfyrværkeri, en komiker og et overflødighedshorn af kys og kærlighed. Nu kan vi slet ikke forestille os en tilværelse uden hende! 

Jeg ønsker for alle interesserede, at de kan få en så fantastisk ven, som jeg har to af. Hannibal er kastreret, men Nubia er intakt og avlsgodkendt, og har allerede bevist, at hun er i stand til videregive sine enestående egenskaber, udseende samt herlige og sjove temperament til de næste generationer. Vi glæder os til at byde jer velkommen i vores lille familie her i Hvirvelvinden!

Foto: fonnesbo.dk

Kærlig hilsen Dea