HVIRVELVINDEN

Hvirvelvinden står for samvittighedsfuldt og hjertevarmt opdræt af den afrikanske løvehund – Rhodesian Ridgeback.  Jeg sætter en ære i at dygtiggøre mig inden for evidensbaseret træning og ernæring, og at rådføre mig med førende eksperter, så hvalpe fra Hvirvelvinden får den bedste start på livet og – ikke mindst – de bedste forudsætninger for et godt og langt liv i din familie. Hvirvelvinden er beliggende på Sjælland.

Rhodesian Ridgebacks fra Hvirvelvinden. Se mere om de herlige unghunde under A-kuldet.

MOTIVATION & HISTORIE

Kennel Hvirvelvinden er dedikeret til bevarelse og fremme af racen Rhodesian Ridgeback. Hvirvelvinden blev officielt grundlagt som kennel i DKK og FCI i 2020, men formedes som idé tilbage i 2017. Geografisk befinder Hvirvelvinden sig i Nordsjælland (nord for Hillerød mellem Gribskov og Arresø) [se kort].

Ridgebacks har været en bærende del af mit liv siden 2010 og en del af planerne siden engang i 90’erne, hvor den første hund flyttede ind på Engholm, hvor vi bor. Det her er på alle måder historien om en stor og livsforandrende interesse samt ikke mindst en stor drøm, der endelig er gået i opfyldelse i form af relevant uddannelse og et officielt kennelnavn.

Her på siden kan du læse mere om kennelen og mine hunde, samt om racen Rhodesian Ridgeback specifikt og ikke mindst hundehold generelt i Vidensbanken.

GODKENDELSER & UDDANNELSE

Hvirvelvinden er et officielt DKK- og FCI-godkendt kennelmærke [dokumentation]. FCI står for “Fédération Cynologique Internationale” også kaldet World Canine Organisation. Du kan læse mere om FCI i linket HER.

Før man overhovedet kan søge om et kennelmærke, skal man have taget og bestået (jeg tog uddannelsen under en nedlukning, hvor det var et onlinekursus, der indeholdt en eksamination til sidst) Dansk Kennel Klubs opdrætteruddannelse, hvorefter man kan kalde sig DKK-uddannet opdrætter. Det har jeg (Dea) selvfølgelig også [dokumentation].

Du kan læse mere om DKK (Dansk Kennel Klub) HER og mere om, hvad det vil sige at være DKK-uddannet opdrætter HER. På Ridgeback-klubbens hjemmeside kan du se en liste over godkendte kenneler i Danmark, der avler Ridgebacks.

MEDLEM AF RRK

DKK-OPDRÆTTER

FCI-GODKENDT

PUPPY CULTURE

HVIRVELVINDEN - AVLSMÅL

KARAKTERISTIKA

Målet er, at avle smukke og kraftfulde hunde med hjerne og hjerte. Ambitioner om gennemgående sundhed og prima temperament er nærmest en selvfølge!

Du kan læse om Hvirvelvindens tiltag for at holde racen sund og stærk under Sundhed. Planen og håbet er selvfølgelig – til hver en tid – at avle mentalt og fysisk raske hunde.

Mht. temperament / hundens sind går jeg målrettet efter racebeskrivelsen. Den kan du læse mere om på RRKs hjemmeside HER eller under vores egen introduktion til racen HER på siden om kennel Hvirvelvinden.

I korte træk: en kærlig og nysgerrig hund med masser af saft og kraft i kombination med både ynde og fart. Hunde fra Hvirvelvinden skal være vagtsomme, men venlige og fornuftige. De skal have jagtinstinkt, men skal kunne lære selvbeherskelse. De skal kunne veksle ubesværet mellem at være legesyge og aktive og at være rolige og milde – alt efter situationen. Reserverede over for fremmede, men kærlige familiehunde.

Som en bonus har hvalpe fra Hvirvelvinden vist sig at være lige så sjove og fjollede som deres mor, og det koster ikke engang ekstra!

ANSVAR OG ETIK

Man kan læse en masse om at være en “responsible breeder” på nettet, og her ses konceptet som et modsvar til “bare” at avle et kuld hvalpe, fordi man kan. Her går vi målrettet efter ansvarsbevidst avl.

Som skrevet ovenfor, er Hvirvelvinden DKK-uddannet og -eksamineret opdrætter samt godkendt af FCI. Det giver dig som hvalpekøber en vis garanti, eftersom jeg dels er uddannet, dels står til regnskab for de regler, der findes på området. Jeg følger også RRKs etiske regler for opdræt, dem kan du læse på klubbens hjemmeside HER.

Udover, at jeg udelukkende avler på genetisk sunde hunde og følges nært af dyrlæger før og under hele processen, så går jeg heller ikke på kompromis med en meget vigtig komponent af avl, nemlig “match-making“. Kort sagt er det kunsten at sørge for, at avlsdyr matcher på både temperament og udseende – ud over sundhed, selvfølgelig.

Selvom Hvirvelvinden er en forholdsvis nystartet kennel, har jeg og min familie over 25 års erfaring med avlsarbejde, blot i hesteverdenen. Her på gården bor også vores avlsheste, som indgår i avlsprogrammet for Engholm Islandske Heste. Heste og hunde er ikke de samme, men principperne bag avlsforbedring er de samme.

velkommen til hvirvelvinden

Glimt fra det herlige hundeliv i kennel Hvirvelvinden med de landlige omgivelser, de mange indtryk og oplevelser og ikke mindst den gode mad.

PRÆGNING OG FODRING - et fælles projekt

FODRING AF HVALPE OG MOR

En Rhodesian Ridgeback vokser utroligt hurtigt. Du når lige at blinke et par gange, og så ligner din søde, lille hvalp en voksen hund! Det siger næsten sig selv, at en så stejl vækstkurve kræver understøttelse i form af god og korrekt ernæring. I mors mave og ved mors side er det min opgave som opdrætter at sørge for, at hvalpen har de bedste forudsætninger. For at gøre det, tager jeg udgangspunkt i den nyeste forskning på området. Der er nemlig sket rigtig meget på de seneste år, og meget af det, der blev anset for “korrekt” for bare 10 år siden, er ikke længere aktuelt.

Det er også altafgørende for hvalpenes vækst og modning i mors mave, at tæven bliver fodret optimalt. Hvirvelvinden får derfor udarbejdet professionelle madplaner tilpasset tævens og hvalpenes behov lige fra forberedelse af tæven før parring til hvalpenes første 12 uger i verden. 

Jeg fodrer med frisk mad og prioriterer, at hunden får sin næring fra sunde og naturlige kilder, hvor det er muligt. Madplanerne tager udgangspunkt i evidensbaserede, internationale standarder for ernæring – FEDIAF eller NRC – og hvalpene og deres mor er derfor sikret korrekt ernæring og de bedste forudsætninger for et langt og sundt liv.

PUPPY CULTURE-PROGRAMMET

Formålet med Puppy Culture er at give hvalpe et solidt udgangspunkt for livet i en menneskefamilie med alt, hvad det indebærer. Det opnås dels ved hjælp af ENS (Early Neurogical Stimulation), dels i form af læringsrige oplevelser og indlæring af alderssvarende færdigheder. Det betyder, at hvalpene lige fra fødslen er blevet eksponeret for en masse indtryk og oplevelser under trygge forhold og på det rigtige tidspunkt i deres nervesystems og hjernes udvikling.

Det betyder også, at de har lært nyttige ting, de kan bruge til at begå sig i en moderne husholdning. Det er nemlig ikke så nemt for et lille rovdyr at forstå dit hjem og din familiekultur, når man kommer frisk fra hvalpekassens bunke af frække vilddyr. Puppy Culture-programmet forbereder hvalpen på den verden, der venter. Det arbejde forventer vi, at du bygger videre på, når du byder en lille skabning med skarpe tænder og ingen fine fornemmelser velkommen i dit hjem.

Puppy Culture-programmet ender nemlig ikke hos opdrætteren. Det bliver din opgave at fortsætte arbejdet, og til det formål medfølger der selvfølgelig en masse letfordøjeligt materiale, hjemmeopgaver og ubegrænset mængde støtte!

Læs mere om Puppy Culture og dets anvendelse i Hvirvelvinden HER.

OM OPDRÆTTEREN BAG HVIRVELVINDEN

Dea Vemming, indehaver, Kennel Hvirvelvinden Rhodesian Ridgeback
Hej!

Velkommen til Hvirvelvinden Rhodesian Ridgeback! Mit navn er Dea, jeg er 41 år gammel. Det er mig, der har grundlagt kennel Hvirvelvinden. Jeg er uddannet multimediedesigner, og jeg har en BA i informationsstyring og IT. Det er suppleret løbende med kurser i fotografering, SoMe, SEO, hundens ernæring, organisation og ledelse af dyrlægeklinikker, m.m. 

Grunden til, at jeg sidder her i dag og er i godt humør, selvom jeg er kronisk smertepatient, havde fire stærke poter og et hjerte af det pureste guld. Han hed Hannibal, og han var min første Rhodesian Ridgeback. Det er ham, der sidder sammen med mig på billedet. Han bar mig igennem en svær tid i mit liv efter en rygmarvsoperation, hvor jeg mistede førligheden. Den fik jeg heldigvis tilbage siden, og selvom jeg ikke er rask og aldrig bliver det og nu er førtidspensionist, kunne ikke 10 vilde heste få mig til at opgive hundelivet og alle dets glæder. 

Siden er Nubia kommet til, og sikke en fest, vi har haft! Hun er en lille hvirvelvind, et festfyrværkeri, en komiker og et overflødighedshorn af kys og kærlighed. Nu kan jeg slet ikke forestille mig en tilværelse uden hende! Der er heldigvis ikke noget sundere for krop og sjæl end at komme ud i naturen og få grinet, leget og bevæget sig i godt selskab med fire ben og en mudret næse.

Jeg ønsker for alle interesserede, at de kan få lige så fantastiske venner, som jeg har og har haft. Hannibal mistede vi desværre i dec ’22, men Nubia har allerede bevist, at hun er i stand til at videregive sine enestående egenskaber, udseende samt herlige og sjove temperament til de næste generationer. Vi glæder os til at byde jer velkommen i vores lille familie her i Hvirvelvinden!

Foto: fonnesbo.dk

Venlig Hilsen Dea

SE LIGE MARVIN FRA HVIRVELVINDEN

Toke fortæller:

"Jeg kunne ikke forestille mig en sundere eller mere harmonisk hvalp end min skønne Marvin. Dea (og Nubia) har opfostret ham kærligt og kompetent og har stået til rådighed med råd og vejledning gennem hele forløbet. Bedre fås det ikke!"
Toke
Marvins ejer

Læs mere om Marvin og hans søskende her:

Rhodesian Ridgeback Hvirvelvinden Aldebaran "Marvin"

FORÆLDRENE TIL HVIRVELVINDENS B-KULD 2024

Scroll to Top