NUBIA

I mange år var hun blot en drøm, men da den helt rigtige parring dukkede op, var jeg lynhurtig til at kontakte opdrætterne med mine drømme. Først var jeg bekymret ved at få en ny hund, fordi ingen nogensinde ville kunne måle sig med Hannibal. Derfor gik jeg bevidst efter en, der var af det modsatte køn og en helt anden afstamning. Så jeg ikke ville sammenligne. Men jeg havde ikke behøvet at bekymre mig. Nubia er perfekt og helt og aldeles vidunderlig på sin egen måde!

- KBHJV19 JUANI BAYANI ETOSHA -

Nubia, min Nubia. Min hvirvelvind, min klovnepige, mit overflødighedshorn af kærlighed! Jeg kunne ikke have drømt dig bedre, end du er. Du får mig til at smile og grine hver eneste dag, og du har virkelig sat fut og farver i Hannibals og mit liv.

Nubia blev født i april 2018 i den danske kennel JUANI. Deres fine side om kuldet og forældrene kan du se HER.

FAR: C.I.B MultiCH Rayridge Jared Boleyd “Boy”
MOR: ROM, DKCH, DKVCH, KLBVCH, RR100VV Shangalia Avani Kamili “Kamili”

 

Nubia Juani Bayani Etosha Hvirvelvinden Rhodesian Ridgeback
Nubia-trav
Kennel Hvirvelvinden Rhodesian Ridgeback
Beskrivelse

Det er lidt svært at finde ord, der helt slår til. Men hun er enormt kærlig og omsorgsfuld over for både hendes firbenede og hendes tobenede familie. Hun er fantastisk med små børn selv uden forudgående træning og socialisering. Hendes indkald er sikkert hver gang, og hun går altid pænt i snor. Nubia elsker at putte arm i arm, lige så meget som hun elsker at løbe rundt i fuld fart på tur! Hun har enormt mange sjove og pudsige indfald, så man er sikret et stort smil på læben, når man er sammen med Nubia. 

Jagtinstinstinktet er veludviklet, men kan styres efter anmodning. Næsen er rigtig god! Ingen kan følge med Nubia, når hun løber, og hun er lige så smidig og adræt, som hun er hurtig. Dårligt humør? Det fixer Nubia!

Alt i alt er Nubia en meget nem hund, som ikke er bange for noget, heller ikke hverken torden eller fyrværkeri. Hun er nem at have med i byen, i bilen og ude i naturen. Hun kan også være alene hjemme uden problemer. 

Udstilling

Nubia er blevet udstillet så meget, som jeg orkede i 2018 og 2019. Eftersom jeg er kronisk smertepatient, har det ikke været med den energi, jeg kunne ønske, men Nubia har ikke skuffet! Et udpluk af vores resultater sammen med et eksempel på en dommers kritik af hende:

RESULTATER

Københavns Junior Vinder 2019 og titlen KBHJV19

Årets Juniortæve i RRK ’18-’19

Årets Juniortæve i RRK ’19-’20

KRITIK, DOMMER BIRGITTE THILEMANN, 20/9 ’20
2,5 år gammel, herlig størrelse, meget tiltalende, hoved med god skalle, veldefineret stop, veludfyldt næseparti, smuk hals, smuk overlinje, meget velproportioneret, herligt forbryst, velvinklet i skulder og bag, fine benstammer og poter, smuk farve, god ridge, meget velpræsenteret, går fint og er meget adræt, herligt drive set fra alle sider, meget tiltalende.

Sundhed

Nubia er blevet røntgenundersøgt for hofteleds- og albue dysplasi, og hun er blevet testet for arvelige sygdomme. Hun er også dyrlægeundersøgt og -vurderet. Nubia har ingen sygdomme, allergi eller andre helbredsproblematikker, hun er i en alder af pt. næsten 6 år 100% sund og rask.

RØNTGEN (via DKK)

HD: A   [dokumentation]
AD: 0   [dokumentation]

DNA (via Laboklin [dokumentation]

DM: N/N (ikke bærer)    JME: N/N (ikke bærer)
Hæmofili B: N/N (ikke bærer)
B-locus: B/B    D-locus: D/d

Afstamning
Nubias far "Boy"
BOY
Nubias mor "Kamili"
KAMILI

Nubias mor er kennel Juanis fine Kamili med stambogsnavnet Shangalia Avani Kamili. Kamili har på baggrund af sine afkoms mange flotte resultater fået titlen Register Of Merit (ROM) i Rhodesian Ridgeback klubben.. Kamili er også mor til de herlige Juani-drenge Jelly (DKCH HCAJV17 Juani Aisha Jelany) og Jabali (KLBSCH(V), DKSCH(V), SEVCH Juani Bayani Jabali) samt ikke mindst den herlige Marula (INTCH, DKCH, KLBCH, DKSCH(V), SEVCH, DKJCH, KLBJCH Juani Carmeni Marula). Kamilis efterkommere er særligt kendt for deres dejlige temperament og ekstra gode næser i praktisk kombination med samarbejdsvilje og indre ro.

Nubias far er Rayridge Jared Boleyd “Boy“, som er kendt for sit gode temperament og flotte udseende, sunde avlslinjer og en masse højt præmierede afkom. Ham kan du se mere om HER.

Billeder

VIL DU VIDE MERE OM RHODESIAN RIDGEBACKS?

Scroll to Top