OM RACEN - RHODESIAN RIDGEBACK

Min Rhodesian Ridgeback – mit livs lys, lykke og legetøj! En hund, men så meget mere. En ven, men så meget mere. Her på siden kan du læse om, hvordan det er at dele sin tilværelse med et eksemplar af denne stolte race.

Lys

En Rhodesian Ridgeback er så meget mere end bare en hund, det er en livsstil, en kærlighedsåbenbaring, en givende udfordring, en hverdagslykke og en livslang passion.

Lykke

En Rhodesian Ridgeback er på én og samme tid stærk, muskuløs, adræt og frygtløs – og lige så blød, klistret, sukkersød og totalt vanedannende som en perfekt skumfidus.

Legetøj

Klistret, sagde du? Ja, fordi hund og ejer ender som en symbiose, en pakkeløsning, et makkerpar bundet sammen af et bånd, der er lige så usynligt, som det er ubrydeligt.

kennel hvirvelvinden rhodesian ridgeback

Fra Afrikas savanne til din stue

Det er vigtigt at vide, hvad man går ind til, når man anskaffer sig en hund, der gennem generationer er blevet fremelsket til selvstændig jagt på et af verdens farligste dyr i fuld fart over den afrikanske savanne. 

Det er blevet til en ivrig hund med stor udholdenhed og stor selvopholdelsesdrift. Der er masser af jagtinstinkt, og der er næsten lige så meget selvstændighed, fordi det var nødvendigt, for at overleve det farefulde hverv, de blev født til.

I disse dage er der ingen løver at jage. Arbejdsevne og -ivrighed består, og derfor skal racen tilbydes alternative aktiviteter og muligheder for at løbe og lege frit, bruge næsen, motionere hjernen og lave (behersket) ballade.

Racen er også berømmet for sine evner som vagthund.

Solskin og komfort

En Rhodesian Ridgebacks sjæl er smedet i Afrikas varme og solskin, og den vil tilbringe hele sit liv med at søge tilbage mod solen. Al slags sol kan bruges – bagende sol på terrassen om sommeren, solstrålen på stuegulvet om efteråret, varmen fra brændeovnen om vinteren, forårets første solstråler i døråbningen.

Men komfort er også vigtigt, så dit job bliver at sørge for, at en behagelig pude er placeret, så din hund kan nyde den livsvigtige solvarme, når muligheden er til stede. Er der ikke sol, så skal det bare være så blødt, som overhovedet muligt. Er det koldt, kan du med fordel lægge et varmt tæppe over din livsnyder.

Det modsatte af solskin er regn, og en Rhodesian Ridgeback skal helst beskyttes tilstrækkeligt mod den personlige fornærmelse, en regnvåd dag er for et eksemplar af denne stolte race. En regnjakke, positiv opmuntring, samvær og sjove aktiviteter kan hjælpe med at bekæmpe truslen fra himlen.

SÆRLIGE Næringsbehov

Nogen vil mene, at der er tale om en krævende race, men faktisk er det et spørgsmål om at opfylde en lille række basale behov for at sikre idyllisk sameksistens.

M A D – god mad og endnu bedre godbidder er en nødvendighed for enhver hund, og en Rhodesian Ridgeback er ingen undtagelse. 

V A R M E – som nævnt herover! Meget vigtigt. Ikke at forglemme. Husk blød seng og sol. Men også varmen fra en frisk løbetur og tid spenderet med familien på tur.

O P M Æ R K S O M H E D – ja, det er en del af en ridgebacks kostpyramide, at du aktivt bemærker den. Sammen med kærlighed nærer det dens sjæl og hjerte samt sikrer jeres vellykkede samarbejde.

K Æ R L I G H E D – måske vigtigst af alt er kærligheden. I livet generelt såvel som i samværet med din ridgeback. Sameksistens, samarbejde, samhørighed, samvær.

Opfylder du din bedste vens næringsbehov, er racen den perfekte makker nærmest uanset hvad, du præsenterer den for. 

Rhodesian Ridgeback Hannibal kennel Hvirvelvinden

Ord, der beskriver racen Rhodesian Ridgeback

MAJESTÆTISK  madglad  MUNTER  reserveret  INTELLIGENT  ADRÆT  hyggelig  hurtig 
vagtsom  KVALITETSBEVIDST  mild  OPPURTUNISTISK  AKTIV  doven  kærlig  VÆRDIG
UDHOLDENDE  beregnende  LOYAL  sjov  NYSGERRIG  kælen  UDFORDRENDE  venlig
upassende  ATLETISK  UKUELIG  skør  frygtløs  PÅLIDELIG  beskyttende  STÆDIG

GODE LINKS TIL SIDER OM RHODESIAN RIDGEBACK

RRK

Besøg den danske Rhodesian Ridgeback Klubs hjemmeside for at læse mere om racen og dens fortræffeligheder.

RHODESIAN RIDGEBACK KLUBBEN

DKK

Kig forbi Dansk Kennel Klubs hjemmeside og se deres beskrivelse af racen og om at dele sit hjem med den.

DANSK KENNEL KLUB

JUANI

Vi kan til enhver tid anbefale enhver med interesse i Rhodesian Ridgebacks at svinge forbi Nubias opdrætters side.

KENNEL JUANI

BLOG

Her er en herlig blog om livet med børn og ridgebacks i en lille lejlighed. Det er skørt, skønt og fyldt med kærlighed!

MARKING OUR TERRITORY

HVALPESKRUK? Læs mere om Rhodesian Ridgeback hvalp fra kennel hvirvelvinden

Læs mere om hvalp fra Kennel Hvirvelvinden og eventuelle kuld på vej under HVALPE.

En Rhodesian Ridgeback er en:

KRAFTFULD & IMPONERENDE
VAGTHUND

rhodesian ridgeback

ATLETISK & SELVSTÆNDIG
JAGTHUND

rhodesian ridgeback

SJOV & KÆRLIG
HYGGEHUND

Har du spørgsmål?

Bare fordi en Rhodesian Ridgeback er den bedste hund i verden i mine øjne, så er det ikke nødvendigvis den bedste hund til dig og din familie. Hvis du er den mindste smule i tvivl, så spørg endelig. Der er ingen dumme spørgsmål! Der er kun spørgsmål, man kan ærgre sig over, at man ikke fik stillet. Det er lige så vigtigt for mig, at mine hvalpe kommer i det rigtige hjem, som det er, at DU kan byde den helt rigtige hund velkommen i DIN familie!

Du kan også straks gå i gang med at læse mere om racen (brug evt. nedenstående knapper) eller om Hvirvelvinden.