OM RACEN

Min Rhodesian Ridgeback – en hund, men så meget mere. En ven, men så meget mere. Der er tale om store personligheder med store evner, store følelser og glimt i øjet. Her i Hvirvelvindens racebeskrivelse kan du læse om, hvordan det er at dele sin tilværelse med et eksemplar af denne stolte race. Forhåbentlig vil det give dig en fornemmelse af, om det er den rette race til dig og det liv, du drømmer om at have sammen med en hund.

Rhodesian Ridgeback
Storm
Nubia Juani Bayani Etosha Hvirvelvinden Rhodesian Ridgeback
Rhodesian Ridgeback

DEN AFRIKANSKE LØVEHUND

En Rhodesian Ridgeback er på én og samme gang stærk, muskuløs, adræt, modig… – og samtidig blød og mild indeni. Racen er især speciel, fordi hund og ejer ender som et team, en pakkeløsning, et makkerpar bundet sammen af et bånd, der er lige så usynligt, som det er ubrydeligt. Har man først gjort sig fortjent til en Rhodesian Ridgebacks støtte og loyalitet, får man ikke en bedre hund. Alligevel er det vigtigt ikke at undervurdere den opgave, fordi på samme måde som det kan blive en bragende succes, kan vi også ende i den anden grøft, hvis racen ikke er det rigtige match.

Lykkes det, så er en Rhodesian Ridgeback er så meget mere end bare en hund. Det er en livsstil, en givende udfordring, en hverdagslykke og for mange en livsforandrende og livslang passion. Her på siden kan du læse mere om at dele sit liv, sit hus og sin familie med en løvehund, som aldrig er særlig langt fra sine instinkter, sine basale behov og ikke mindst sit afrikanske ophav. 

FRA SAVANNEN TIL DIN STUE

Det er vigtigt at vide, hvad man går ind til, når man anskaffer sig en hund, der gennem generationer er blevet fremelsket til selvstændig jagt på et af verdens farligste dyr i fuld fart over den afrikanske savanne. 

Det er blevet til en ivrig hund med stor udholdenhed og stor selvopholdelsesdrift. Der er masser af jagtinstinkt, og der er næsten lige så meget selvstændighed, fordi det var nødvendigt, for at overleve det farefulde hverv, de blev skabt til. Man har også næret en enorm tilknytningsevne og loyalitet frem i racen, så man kunne have dem med ud på savannen uden at frygte, at de ville efterlade jægeren uden beskyttelse. Derfor er racen i dag kendt som en trofast og dedikeret enmandshund.

I disse dage er der ingen løver at jage. Arbejdsevne og -ivrighed består, og derfor skal racen tilbydes alternative aktiviteter og muligheder for at løbe og lege frit, bruge næsen, motionere hjernen og lave (behersket) ballade.

Racen er også berømmet for sine evner som vagthund. Den passer på hjemmet, men husker sin sunde fornuft, og vil advare kort om fremmede uden at kunne betegnes som hverken unødigt larmende eller ligefrem farlig.

SOLSKIN OG KOMFORT

En Rhodesian Ridgebacks sjæl er smedet i Afrikas varme og solskin, og den vil tilbringe hele sit liv med at søge tilbage mod solen. Al slags sol kan bruges – bagende sol på terrassen om sommeren, solstrålen på stuegulvet om efteråret, varmen fra brændeovnen om vinteren, forårets første solstråler i døråbningen.

Men komfort er også vigtigt, så dit job bliver at sørge for, at en behagelig pude er placeret, så din hund kan nyde den livsvigtige solvarme, når muligheden er til stede. Er der ikke sol, så skal det bare være så blødt, som overhovedet muligt. Er det koldt, kan du med fordel lægge et varmt tæppe over din livsnyder.

Det modsatte af solskin er regn, og en Rhodesian Ridgeback skal helst beskyttes tilstrækkeligt mod den personlige fornærmelse, en regnvåd dag er for et eksemplar af denne stolte race. En regnjakke, positiv opmuntring, samvær og sjove aktiviteter kan hjælpe med at bekæmpe truslen fra himlen.

SÆRLIGE NÆRINGSBEHOV

Nogen vil mene, at der er tale om en krævende race, og det er det også, når man ser på deres størrelse, styrke og selvstændige væsen. Men i bund og grund er det et spørgsmål om at opfylde en lille række basale behov for at sikre idyllisk sameksistens. Disse inkluderer (men er ikke begrænset til) nedenstående:

MAD – god mad og endnu bedre godbidder er en nødvendighed for enhver hund, og en Rhodesian Ridgeback er ingen undtagelse.

VARME – som nævnt her i teksten! Meget vigtigt. Ikke at forglemme. Husk blød seng og sol. Men også varmen fra en frisk løbetur og tid spenderet med familien på tur.

OPMÆRKSOMHED – ja, det er en del af en ridgebacks kostpyramide, at du aktivt bemærker den. Det nærer det dens sjæl og hjerte samt sikrer jeres vellykkede samarbejde. Det er ikke en hund for dig, der foretrækker et diskret husdyr, der passer sig selv i haven. En ridgeback vil være sammen med dig. Helst hele tiden.

SAMARBEJDE – Det er en selvstændig race, ja. Men nøglen til fredelig sameksistens i hjemmet og i naturen er samarbejdet med dig, så I kan stå sammen om behovsopfyldelse med situationsfornemmelse. Læs evt. mere under TRÆNING.

Opfylder du din bedste vens næringsbehov, er racen den perfekte makker nærmest uanset hvad, du præsenterer den for. 

Racebeskrivelse - Rhodesian Ridgeback Hannibal kennel Hvirvelvinden
FÅ SVAR PÅ ALLE DINE SPØRGSMÅL OM DEN STOLTE AFRIKANSKE LØVEHUND

Er en Rhodesian Ridgeback en god familiehund? Er racen god med katte? Fælder den meget? Er de intelligente? Kan de med andre hunde? Er de lærenemme?

ORD, DER BESKRIVER EN RIDGEBACK

MAJESTÆTISK  madglad  MUNTER  reserveret  INTELLIGENT  ADRÆT  hyggelig  hurtig 
vagtsom  KVALITETSBEVIDST  mild  OPPURTUNISTISK  AKTIV  livsnyder  kærlig  VÆRDIG
UDHOLDENDE  beregnende  LOYAL  sjov  NYSGERRIG  kælen  UDFORDRENDE  venlig
upassende  ATLETISK  UKUELIG  skør  frygtløs  PÅLIDELIG  beskyttende  VILJESTÆRK

hvalpedrømme?

Drømmer du om at byde din egen Rhodesian Ridgeback velkommen i din familie? Der er født hvalpe i Hvirvelvinden i april 2024. 

GODE LINKS TIL SIDER OM RHODESIAN RIDGEBACKs

RRK

Besøg Rhodesian Ridgeback Klubbens hjemmeside for at læse mere om racen, dens historie og dens karakteristika.

RIDGEBACK-KLUBBEN

DKK

Kig forbi Dansk Kennel Klubs hjemmeside og se deres racebeskrivelse og om at dele sit hjem med en Rhodesian Ridgeback.

DANSK KENNEL KLUB

JUANI

Jeg kan til enhver tid anbefale enhver med interesse i Rhodesian Ridgebacks at svinge forbi Nubias opdrætters side.

KENNEL JUANI

Verdens bedste hunderace
i billeder...

Har du spørgsmål?

Bare fordi en Rhodesian Ridgeback er den bedste hund i verden i mine øjne, så er det ikke nødvendigvis den bedste hund til dig og din familie. Hvis du er den mindste smule i tvivl, så spørg endelig. Der er ingen dumme spørgsmål! Der er kun spørgsmål, man kan ærgre sig over, at man ikke fik stillet. Det er lige så vigtigt for mig, at mine hvalpe kommer i det rigtige hjem, som det er, at DU kan byde den helt rigtige hund velkommen i DIN familie!

Du kan også straks gå i gang med at læse mere om racen (brug evt. nedenstående knapper) eller om Hvirvelvinden.

EN RHODESIAN RIDGEBACK ER EN:

KRAFTFULD & IMPONERENDE
VAGTHUND

rhodesian ridgeback

ATLETISK & SELVSTÆNDIG
JAGTHUND

rhodesian ridgeback

SJOV & KÆRLIG
HYGGEHUND

Scroll to Top